Život v mikrokozme

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Veštica

-Hneď ako ste vošla do miestnosti som zachytila, že máte veľmi silnú energiu. Väčšinu ľudí núti sa stiahnuť do defenzívy alebo naopak útočiť na vás. Pozor na to! –Okrúhla pani, asi okolo 45-ťky sedela oproti mne a pozerala na mňa múdrymi očami – Viete, najpodstatnejší druh našej komunikácie prebieha mimo našich zmyslov, rozhovor dvoch ľudí je prekrytie dvoch energii a tá vaša je veľmi silná, ba až hrubá, akoby mužská... Ste veľmi silná osobnosť-

Ani neviem ako som sa pre toto rozhodla. Jediná vec, s ktorou som si nevedela poradiť, s čím som sa nevedela popasovať, je môj bývalý polo-vzťah so všetkou tou nenávisťou a ignoráciou. Nedokázala som prežiť odmietnutie, ale aj prekonať tú bolesť. Nedokázala som predýchať zmeny, čo nastali v mojom živote.

- Nerieš to!- odchlipla si Janka už asi z tretieho piva a potiahla z cigarety- máš tri mesiace na to aby si si uvedomila, čo sa vlastne deje, aby si si to urovnala v hlave. A ak sa nič nezmení,- pozrela na mňa a vzápätí do stola,- čo sa asi nezmení, choď za nim a konfrontuj ho. Ináč sa neodpútaš, ináč nikdy nezačneš s čistým štítom. – Potriasa svojou dokonalou blonďavou ofinou a pokračovala.- Pozri sa do samej seba a zisti na čom si. A najmä zisti, kde si spravila chybu. -

Tak ani neviem ako vznikol ten nápad, ale Janka to navrhla a ja som tam sedela pred tou záhadnou ženou, všade dookola kryštály, ruženin, ale aj ametysty a malý oltár so sviečkami a tarotovými kartami. Tá pani otvorila rozhodným gestom počítač (zistila som, že moderne veštice počítajú numerológiu už na počítači). A ja som sa strašne snažila vycítiť z nej niečo  a necítila som nič. Čierny štít. A tak som čakala.- Máte prisilnú energiu, držíte si tým ľudí od tela. Mali by ste na tom popracovať. K vaším blonďavým vlasom a zeleným očiam by ste mali mať takú jemnejšiu, vilovskú.- usmiala sa a ja som sa usadila.

-Takže vy ste rak. Ste veľmi tvrdohlavá, inteligentná, cieľa-vedomá, mate sklon ochraňovať ľudí a bojovať za iných viac ako bojujete za seba, miesto aby ste nechali niekoho, aby ochraňoval vás.- pomaly hovorila, a ja som sa snažila jednotlivé myšlienky utrieďovať a na vonok si zachovať kamennú tvár.

- Máte sklony k depresiám, ktoré ukrývate v sebe, a neukazujete slabosť až do poslednej chvíle. Mate sklon k seba-deštrukcii, aj keď sa s ňou snažíte vyrovnať,- pokračovala.- Svoju súčasnú prácu považujete za povinnosť, za niečo, čo musíte robiť, nie za niečo, čo vás baví. Mate bohatú fantáziu a ste kreatívna. Mali by ste pracovať s ľuďmi. Učiť ich alebo pracovať ako manažérka. Mate taktiež sklon ovládať ľudí a čo je horšie, ste si toho vedomá, že to dokážete. Pozor na to, neprenáša to dobru energiu do budúcnosti. -Prísne sa na mňa pozrela. -Nedáte si vyhovoriť keď sa mýlite a tvrdo si za tým idete, aj keď sa vám všetci snažia vyhovoriť, že to nie je pravda. Stále si stojíte na svojom. Mate v živote veľmi ťažké vzťahy ako aj ten, na ktorý sa chcete spýtať...tvrdohlavo riešite partnerstva a aj ich konce... A nikdy, ani vo vzťahoch si nehľadáte tu najľahšiu cestu.- Odmlčala a ja som sa zhlboka nadýchla. Akosi všetko, čo malo prísť som vedela, len som to nedokázala povedať tak v globále, a ani prijať.

-Potláčate svoju intuíciu, to by ste nemali- usmiala sa na mňa- mali by ste jej viac veriť- nie je správne neveriť ženskému šiestemu zmyslu a snažiť sa ho umlčať- a zas sa na mňa pozrela akoby vedela viac ako ja.

Veľa slov, veľa veci, veľa myšlienok... Všetky zhrnuté do jedného monológu, do pár viet a ja som len sedela a počúvala. Nezmohla som sa k žiadnym reakciám.

-Ten muž, na ktorého sa chcete spýtať, je takisto velmi tvrdohlavý a cieľavedomý, tak isto je to rak ako vy. Dôležitá je pre neho kariéra, jeho pohodlný život, viac ako čokoľvek iné. Nezpozná lásku a kým sa nezmení, ani ju nespozná.- Pozrela na mňa, a tichým hlasom dodala: -tu máte pred ním výhodu...-odmlčala sa, kým opäť pokračovala.

- Stále niečo hľadá a jeho životný štýl mu je prednejší ako vzťahy, je vaším opozitom ale aj vaším zrkadlom. - rozprávala a z úst jej vychádzali veci, ktoré som tam vnútri vedela a nechcela počuť.- Nevie, čo je to milovať. Ak aj niečo cíti, potlačí to v zárodku, kým to ovplyvňuje jeho život. V živote  je pred ním mnoho žien a žiadnej z nich nebude verný. Celý čas bude hľadať to začiatočné iskrenie, čo sprevádza každý začiatok vzťahu. Nespozná plnohodnotný vzťah ani vernosť.- Pokračovala a zo všetkých tých slov, čo povedala ani jedna vec nebola o ňom pekná, skôr smutná a ťažká na strávenie.

Vyschlo mi v ústach, v hlave mi trešťalo a ja som sa nedokázala pohnúť.- A ja budem niekedy verná?- vyhŕklo zo mňa jednu z mojich zatajených obáv.

Áno,- udivene na mňa pozrela, -keď spoznáte tu svoju osudovú lásku budete... –vytrhla som ju z koncentrácie, ale zas pokračovala :

- Pre vás bol osudový, malý ste ho stretnúť, mal niečo zmeniť vo vašom živote. Viem, bola tam láska, ale - prenikavo sa na mňa pozrela a pokračovala- ale už tam z vašej strany nič nie je, ale ...-otočila sa a začala miešať tarotové karty nad malým stolíkom po jej ľavej strane.- už ho neľúbite, aj keď si to nedokážete priznať. Bol vo vašom živote mal niečo zmeniť a už sa stalo. Nič k nemu necítite, ak váš to stále trápi, oslavujte, viete, čo je to láska! Buďte rada, že viete, čo je to ľúbiť, on to pravdepodobne nikdy nespozná.-

-Tak potom čo to je? Prečo na neho nedokážem zabudnúť?- vyhŕklo zo mňa a ona sa zamyslela.

-Posadnutosť, tvrdohlavosť a to, čo chcete vidieť, nie skutočnosť!-

-...takže naše cesty sa už rozišli na dobro?- hlas som mala posadený o stupnicu vyššie ako zvyčajne.

-Nie, vidím ho vo vašej budúcnosti ako priateľa alebo kamaráta- a ja som sa plne nadýchla, neviem si totiž predstaviť, že sa vráti do môjho života ako kamarát, to by znamenalo, že musí začať so mnou komunikovať...- ale už nie milenca, nevidím tam ani lásku. On sa rozhodol, že to pre neho skončilo. A to rozhodnutie je na teraz pevné. Musel by ho zmeniť, aby sa pohli aj iné veci. Ale zo života vám nezmizne, vidím ho tam.- odpovedala na  moju nepoloženú otázku.- ale ja tam vážne nevidím nič z lásky, čo ste k nemu cítili, aj keď ho nedokážete stále nechať isť. Pozeráte sa na neho ako na úplne inú osobu. Idealizujete si ho a vidíte ho ako inú, lepšiu osobu, ako v skutočnosti je.- pokračovala.- Keď si uveríte, že už k nemu nič necítite, tak aj pochopíte, že je to tak dlho. Ale on bude stále len súčasťou vášho života ako dobrý známy...

- Neviem si to predstaviť,- podotkla som. Jej výklad pokračoval, a s každým ďalším slovom s každou ďalšou vetou viac triafala do terča, viac bodala a sumarizovala to, čo som cítila a vedela. To, čo som si nechcela pripustiť.

-Taktiež vidím teraz pred vami veľa roboty a cestovania v blízkom čase, ale dopadne to dobre. Vo vašom 26 roku života, ktorý sa už začal je veľa emócií, veľa zmien, čo vás budú dostatočne trápiť a vyčerpávať. Toto je pre vás emocionálne najťažší rok. Nepodľahnite depresii. Neponáhľajte sa za láskou, aj tu stretnete, keď na to bude pravý čas.- Náš čas sa pomaly končil a ja som sa začala zbierať.- Mrzí ma že som vám nemohla povedať lepšie správy...- povedala s úprimnou ľútosťou v hlase.

A ja som cela rozklepaná vyšla von a začala hľadať stánok s cigaretami. Mala som čo stráviť, aj nad čím sa úprimné zamyslieť a povzniesť. Pretože ak mi to  nedalo veľa, tak len že neznámi človek sumarizoval a zhrnul môj úplne osobný vzťah, a všetko, čo som si nechcela pripustiť do 45 minút môjho života, a ukázal mi mnohé cesty, ktoré som nevidela a nechcela vidieť. Aj keby som chcela byť skeptická a racionálna, bol to len iný názor, a čo keď ten správny? Mala som dosť času to stráviť a prijať ako skúsenosť a koľko pravdy na tom bolo ukáže len čas... ale zatiaľ sa to aj napriek môjmu skepticizmu javí pomerne presné.

 

 

 

 

 


Alive but not live | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014